Tehnički pregled vozila

Tehnički pregled vozila Zrenjanin AC OPTIMA

Našim klijentima pružamo kvalitetnu, brzu i pouzdanu profesionalnu uslugu provere tehničke ispravnosti i tehnički pregled vozila u Zrenjaninu.

Tehnički ispravno vozilo doprinosi bezbednosti saobraćaja, a posebno brine o životima putnika. Upravo zato je neophodno kompletno kontrolisanje ispravnosti vozila, kako bi stekli uslov za registraciju vozila.

Tehnički pregled Optima vrši tehnički preglede putničkih vozila, motocikala i  teretnih vozila do 3.5t.

Na poslovima provere tehničke ispravnosti vozila rade naši iskusni kontrolori sa iskustvom, obučeni za rad na najsavremenijim uređajima koje naš tehnički pregled Optima poseduje.

Penzionerska kartica

Za korisnike penzionerske kartice, omogućili smo 10% popusta na tehnički pregled.

Vrste tehničkog pregleda

Redovni tehnički pregled

Redovni godišnji tehnički pregled vozila vrši se pre izdavanja saobraćajne dozvole, odnosno izdavanja registracione nalepnice. Redovni tehnički pregled se može izvršiti do 30 dana pre podnošenja zahteva za registraciju, odnosno nakon isteka roka važenja saobraćajne dozvole (registracione nalepnice).

Redovni šestomesečni tehnički pregled

Redovni šestomesečni tehnički pregled se mora izvršiti pre isteka roka od šest meseci od dana početka važenja saobraćajne dozvole, odnosno registracione nalepnice, a može se obaviti najranije 15 dana pre isteka navedenog roka. Ovom tehničkom pregledu podvrgavaju se: vozila kojima se obavlja javni prevoz, autobusi, vozila za obuku kandidata za vozače, vozila za prevoz opasnih materija, vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 3.500 kg, „rent-a-car“ vozila, kao i vozila starosti preko 15 godina.

Vanredni tehnički pregled

Vanredni tehnički pregled se vrši nakon popravke i pre puštanja u saobraćaj vozila kod kojeg su u saobraćajnoj nezgodi ili na drugi način oštećeni vitalni sklopovi i uređaji bitni za bezbedno učestvovanje u saobraćaju, kao i vozila koja su isključena iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti utvrđene na kontrolnom tehničkom pregledu.

Kontrolni tehnički pregled

Kontrolni tehnički pregled se vrši po nalogu ovlašćenog lica Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno inspektora za drumski saobraćaj, kako bi se izvršila kontrola tehničke ispravnosti vozila.

Obavezna auto oprema

Kako biste ispunili sve potrebne uslove, u vozilu prilikom vršenja tehničkog pregleda morate imati sledeću obaveznu auto opremu:

Kada je vreme za tehnički pregled

Pored redovnog tehničkog pregleda prilikom registracije, Vaše vozilo bi trebalo da pregledate i u drugim situacijama kada za to postoji potreba: